A méz hatása a szervezetre

A méz élettani hatásaa méz jótékony hatása

Az élelmiszerekkel a szükséges tápanyagot vesszünk magunkhoz, amelyek ahhoz kellenek, hogy fenntartsuk az egyensúlyt a szervezetkémiai összetétele és biokémiai felépítése között, és pótoljuk azokat veszteségeket, amelyekkel a mozgás. a munka, azaz maga az élet jár, illetve biztosítsuk a szövetek hatékony működését. A méz az az étel, amely az összes előbbi követelménynek megfelel. A méz összetételéről itt írtunk.

A méz táplálkozásbeli előnyei

A méz nagyon jó hatással van a teljesítőképességre és ellenszere a fáradtságnak. Éppen ezért ajánlott mind az egészséges, mind a beteg emberek számára.

A méz emésztőrendszerre gyakorolt hatása

A méz elősegíti a táplálék felszívódását, hasznos a krónikus és fertőző bélproblémák esetén, mint például a székrekedés, nyombélfekély, májfunkciózavarok.

A méz légzőrendszerre gyakorolt hatása

A világ számos részén és Magyarországon is, a mézet gyógyszerként használják megfázásra, illetve szájat, a torkot és a tüdőt érő irritációs hatások és fertőzések ellen. A hársméz kimondottan ajánlott köhögéses, megfázásos, hurutos betegségek kezelésére. A hársméznek van a legerősebb gyulladáscsökkentő hatása.

A méz jótékony hatása a bőrre és a sebekre

A méz gyakran megtalálható gyógyszertári készítményekben, amelyeket nyílt sebeken, gyulladt felületeken, fekélyeken, visszereken és égési felületeken lehet hatásosan alkalmazni. A méz tiszta, feldolgozatlan formában is használható fertőzések ellen, de elősegíti a szövetek regenerálódását.
Égési sérülés esetén azonnal a sérült felületre kenve csökkenti a vízhólyagok kialakulásának esélyét és gyorsítja a szövetek regenerálódását. A méz sebgyógyító hatásáról bővebben itt olvashatsz.

A méz jótékony hatása a szem rendellenességeire

Állítólag a méz közvetlenül a szemgolyó felületén alkalmazva csökkenti a szürkehályog kialakulásának esélyét, gyógyítja a kötőhártya gyulladást és a szaruhártya megbetegedését, melyek elsősorban Európában, Ázsiában és Közép-Amerikában ismertek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük